| ]

ad2

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Εξασθένηση των φαινομένων...
προβλέπονται από το απόγευμα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική, ενώ βροχές αναμένονται αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται για την Κυριακή νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και γρήγορα νοτιοδυτικοί, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχει η Κεφαλονιά. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικοί, νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αλλά από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Στη Θράκη, θα έχουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας καθώς και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 800 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου (πάνω από 800 μέτρα). Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς, νοτιοανατολικούς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως μέχρι τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές και θα σταματήσουν. Βροχές αναμένονται ξανά αργά τη νύχτα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τη νύχτα θα σημειωθούν και πάλι βροχές στις δυτικές Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και μετά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Καθαρά Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Από το μεσημέρι και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χωράς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.



Facebook
Twitter

..