| ]

ad2

Τον συναντήσαμε ανάμεσα σε εκατοντάδες ανθρώπους της «διπλανής πόρτας», στην οδό Σοφοκλέους, σε ένα από τα...
σημεία στον Δήμο της Αθήνας όπου η Αρχιεπισκοπή μαζί με τους εθελοντές της ΜΚΟ «Αποστολή» μοιράζουν καθημερινά σε άστεγους και ανήμπορους δεκάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της κουβέντας μας, όπως ήταν φυσικό, οι φήμες για ενδεχόμενη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων από τον ίδιο μονοπώλησαν το δημοσιογραφικό μας ενδιαφέρον.
Ο Ηλίας Ψινάκης βάζει πλώρη για δήμαρχος Αθηναίων; «Δεν απαντώ ποτέ σε δημοσιεύματα.
Ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει οποιεσδήποτε πληροφορίες ενδεχομένως έχει. Οταν έρθει η στιγμή να πάρω οποιαδήποτε απόφαση, θα το ανακοινώσω ο ίδιος ξεκάθαρα. Και να είστε σίγουροι ότι στο "Secret" θα το μάθετε πρώτοι!», μας είπε. Στην πολιτική, βέβαια, συνήθως οτιδήποτε ακούγεται δεν διαψεύδεται, αλλά επιβεβαιώνεται.
Ο Ηλίας Ψινάκης, όμως, πόσο πολιτικός νιώθει; «Πολιτικός; Με τίποτα δεν είμαι πολιτικός. Πολίτης νιώθω και πολίτης είμαι», σημείωσε, αποκαλύπτοντας στο «Secret» τη στιγμή εκείνη που αποφάσισε να ασχοληθεί πριν από περίπου τέσσερα χρόνια με τα κοινά: «Ζούσα μια ζωή διαφορετική από ό,τι ο μέσος όρος.
Κι αρκούσε μια στιγμή για να με ξυπνήσει... Ξαφνικά μπροστά μου λιποθύμησε μια γριούλα. Επαθα σοκ. Ηταν σαν να έφαγα το πιο δυνατό χαστούκι. Της αγόρασα μια τυρόπιτα και της έδωσα λίγο νερό. Αυτό μπορούσα να κάνω για να συνέλθει. Ε, αυτό ήταν», μας ανέφερε.
«ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗΣ». Αυτά τα τέσσερα χρόνια ίσως κάποιοι να περίμεναν ο Ηλίας Ψινάκης να δίνει το «παρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο στα «χαρτιά». «Επεσα στα βαθιά από τη δυνατή ανάγκη μου να προσφέρω στους συνανθρώπους μου, που ήταν άλλωστε κι ο λόγος που είχα δεχτεί αρχικά την πρόταση να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Και λέω ανάγκη, γιατί δυστυχώς, όταν είσαι στη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι σαν να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα», μας είπε.
Επεσήμανε, δε, ότι «ο Νικήτας Κακλαμάνης, αμέσως μετά τις εκλογές, με έθεσε στη διάθεση του δημάρχου, ώστε να βοηθήσω στην προώθηση της Αθήνας μας στο εξωτερικό, μέσω του τουρισμού και του πολιτισμού, με τις γνωριμίες που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της επαγγελματικής και οικογενειακής μου θέσης. Ομως, ο Γιώργος Καμίνης αδιαφόρησε παντελώς. Είχα μια στρατιά ανθρώπων με δύναμη ανά την υφήλιο, έτοιμους να κάνουν οτιδήποτε για την προώθηση της Αθήνας.
Ο Σπίλμπεργκ, ο Τομ Χανκς, η Μαντόνα, ο Βαλεντίνο και πολλοί ακόμη μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ημερίδες με θέμα την Ακρόπολη, την Ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ηταν στη διάθεσή μας και κάποιοι απλώς τους αγνόησαν. Τότε αποφάσισα να βοηθήσω ως πολίτης». Κι έτσι, σήμερα, ο Ηλίας Ψινάκης έφτασε να κάνει τη σκέψη του, την ανάγκη του, όπως λέει ο ίδιος, πραγματικότητα. «Εκμεταλλεύτηκα αυτά τα τέσσερα χρόνια τον Δήμο Αθηναίων σαν πανεπιστήμιο προβλημάτων. Το βούλωσα, δούλεψα και μαθαίνω ακόμα.
Παράλληλα, ως πολίτης, αποφάσισα με όλο το σύστημα των ανθρώπων που γνωρίζω προσωπικά, από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό, αθλητικό χώρο, όλους εκείνους που ήθελαν και θέλουν να βοηθήσουν, να συστρατευτούμε, όταν ανακάλυψα σε μια επαφή μου με τον Αρχιεπίσκοπο ότι μια μερίδα φαγητού για έναν συμπολίτη μας κοστίζει 1 ευρώ. Και το συγκλονιστικό είναι ότι ο αριθμός όσων έχουν ανάγκη αυξάνεται δραματικά κάθε μέρα».
http://www.athensmagazine.gr/portal/gossip/78452



Facebook
Twitter

..