| ]

ad2

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σχετικά με την... επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς,... μετά τις βιαιότητες των τελευταίων ωρών, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
"Η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών για την Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14:00 στις Βρυξέλλες", τόνισε η εκπρόσωπος της Άστον.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε νωρίτερα στις Βρυξέλλες ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να καταλήξουν επειγόντως σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων εναντίον αυτών που ευθύνονται για τις ταραχές και τη χρήση υπερβολικής βίας στην Ουκρανία.
"Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η ΕΕ θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα αυτή. Για το λόγο αυτό περιμένουμε να συμφωνήσουν επειγόντως οι χώρες μέλη σε στοχευμένα μέτρα εναντίον όσων ευθύνονται για τις ταραχές και τη χρήση υπέρμετρης βίας", τόνισε ο Μπαρόζο.
"Καλούμε όλες τις πλευρές να θέσουν αμέσως τέλος στη βία και ν» αρχίσουν έναν ουσιαστικό διάλογο ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες του ουκρανικού λαού", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο Παρίσι, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα συζητήσουν για την κατάσταση στην Ουκρανία σήμερα και πρόσθεσε ότι είναι "πιθανή" η επιβολή ατομικών κυρώσεων από την ΕΕ.
"Δεν θα παραμείνουμε αδιάφοροι. Θα υπάρξουν αποφάσεις με τη γερμανική αντιπροσωπεία και πιθανώς και κυρώσεις", τόνισε ο Φαμπιούς αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής ευρωπαϊκών μέτρων.
Οι υπουργοί των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας θα έχουν συνάντηση αργότερα σήμερα στο Παρίσι. "Θα υπάρξουν κυρώσεις, κυρίως ατομικές εναντίον αυτών που ευθύνονται για τη βία", υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Facebook
Twitter

..