| ]

ad2

Παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη στις 13:00 την Τετάρτη διοργανώνουν οι αγρότες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά ζητημάτων με σημαντικότερο αυτό της φορολόγησής τους. Οι αγρότες...
 μετά την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.
Όπως εκτίμησε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Μαρούδας Ρίζος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Μαρούδας Ρίζος, αναμένεται σημαντική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.
Όπως είπε στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, από την Κρήτη, ενώ όπως τόνισε έχει απευθυνθεί κάλεσμα για συμμετοχή και σε άλλους εργαζόμενους.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο θα συμμετάσχουν αύριο και μεθαύριο στα αγροτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα και την Άρτα θα ξεκινήσουν αύριο στις 6 το πρωί λεωφορεία με προορισμό το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Άρτας, αναφέρεται:
«Δυναμώνουμε τη λαϊκή πίεση προς την κυβέρνηση και την ΕΕ, καλούμε τους συναδέλφους που δεν ήρθαν μαζί μας από την αρχή, να δυναμώσουν, να έρθουν τώρα μαζί μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στην Αθήνα, που οργανώνουν τα μπλόκα επιβίωσης της αγροτιάς».
Τη συμμετοχή τους στο αναγροτικό συλλαλητήριο της  Τετάρτης ανακοίνωσαν και οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών όλης της χώρας.
Επίσης όπως έγινε γνωστό το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει την Τετάρτη στην υποδοχή των αγροτών που θα λάβουν μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθης.
Την αγωνιστική αλληλεγγύη της στους αγρότες εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και απευθύνει στους δημόσιους υπαλλήλους κάλεσμα συμμετοχής στο αυριανό παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθης.
«Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται το εξής:
«Οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη».
Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, οι αγρότες δίνουν μία ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των μονοπωλίων.



Facebook
Twitter

..