| ]

ad2

Σε απότομη έξαρση βρίσκεται ο ιός της γρίπης. Οι νεκροί έχουν ήδη ανέλθει στους 39, ενώ συνολικά 143 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Αυτή την ώρα νοσηλεύοται σε ΜΕΘ 59 άτομα. Επίσης, σύμφωνα...
με τα στοιχεία, υπάρχουν τρεις νέες εισαγωγές ατόμων σε ΜΕΘ (οι δύο στο Βενιζέλειο και η μία στο Σωτηρία) και οι οποίες είναι μάλλον πιθανά κρούσματα. Ωστόσο για να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται εργαστηριακός έλεγχος πρώτα.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι το κύμα της γρίπης τείνει να φτάσει στο πιο ψηλό του σημείο και ότι το επόμενο διάστημα αυτό θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει –μάλιστα θεωρείται ευνοϊκή συγκυρία η καλοκαιρία που πρόβλεψαν οι μετεωρολόγοι, καθώς εκτιμάται ότι θα απομειώσει γρηγορότερα την δυναμική του ιού της γρίπης.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα και παχυσαρκία που ασθενούν με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής πρέπει να λαμβάνουν αμέσως αντιικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της νόσου χωρίς να επιβεβαιώνεται εργαστηριακά ο ιός της γρίπης.



Facebook
Twitter

..