| ]

ad2

Χιονίζει -κατά διαστήματα έντονα- απο΄νωρίς το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ενώ στα λευκά έχουν...
ντυθεί όλα τα ορεινά τμήματα του νομού.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας , η Πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και οι Περιφέρειες σε... ολόκληρη τη χώρα μετά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με το οποίο προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές.

Η θερμοκρασία από την Κυριακή θα παρουσιάσει σημαντική μείωση ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και πρόσκαιρα ισχυρές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, ενώ τα καιρικά φαινόμενα στο Αιγαίο και κυρίως στα ανατολικά τμήματα θα είναι τοπικά ισχυρά. Έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 7 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 12 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 9 έως 11 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική την Κυριακή αναμένονται καταιγίδες τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές αλλά και χιονόνερο στα πεδινά καθώς και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Από το βράδυ χιονόπτωση ενδέχεται να σημειωθεί κατά περιόδους και στο κέντρο της πόλης. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Νότιο Ιόνιο 8 και το πρωί πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη, Κυκλάδες

Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το Καρπενήσι προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου το χιόνι έχει φτάσει τα 10 εκατοστά περίπου. Αλυσίδες, επίσης, πρέπει να βάλουν στα οχήματά τους οι οδηγοί που κινούνται στον δρόμο Προυσού-Αγρινίου από το 35ο μέχρι το 45ο χλμ., στη θέση «Αραποκέφαλα», όπου επίσης χιονίζει από το πρωί.

Οι αλατιέρες και τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας έπιασαν δουλειά, ενώ μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Καρπενησίου.

Στα λευκά ντύθηκαν χωριά της Ηπείρου

Η χιονόπτωση που ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής ήταν σε ορισμένα ορεινά σημεία αρκετά έντονη.

Χιονισμένα είναι πολλά χωριά, όπως τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο αλλά και οικισμοί της Κόνιτσας. Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου έχει κινητοποιήσει 18 μηχανήματα, ενώ καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

greece-salonika.blogspot.com



Facebook
Twitter

..