| ]

ad2

Μειωμένες συντάξεις θα λάβουν πολλοί συνταξιούχοι τους επόμενους μήνες από αλλαγές που επέρχονται στο νέο υπολογισμό παρακράτησης Φόρου...
Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ). Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από το Φεβρουάριο περισσότεροι από 1.000.000 συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που προβλέπει το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013).
Σύμφωνα με το νέο υπολογισμό, πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι θα λάβουν στο τέλος Φεβρουαρίου “ψαλιδισμένη” τη σύνταξή τους από 54 έως 400 ευρώ.
Οι μειώσεις αυτές θα αφορούν τους δύο πρώτους μήνες του 2014, δηλαδή σε μηνιαία βάση θα κυμαίνονται από 27 έως 200 ευρώ.
Δεν θα ζημιωθούν οι συνταξιούχοι δηλώνει ο Υπουργός Εργασίας
Ωστόσο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ δεν πρόκειται να ζημιωθούν οι συνταξιούχοι ούτε κατά ένα λεπτό του ευρώ από την αλλαγή της παρακράτησης.
Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά θα έχουν στο τέλος του χρόνου όφελος 1,5% λόγω της αυτόματης παρακράτησης. asfalisinet.gr



Facebook
Twitter

..