| ]

ad2

Το 1991, σαν σήμερα, ο αγώνας ΑΕΚ - Ολυμπιακός διακόπτεται στο 82΄ (1-2) όταν η ατμόσφαιρα γίνεται αφόρητη λόγω των δακρυγόνων. Έξω από το...
γήπεδο νεαρός οπαδός σκοτώνεται από φωτοβολίδα. Ο αγώνας επαναλαμβάνεται ένα μήνα μετά στη Ρόδο και η ΑΕΚ κερδίζει με 1-0 με γκολ του Μπατίστα.

Ας μείνουμε, όμως, λίγο περισσότερο στα γεγονότα εκείνης της μέρας δίνοντας βάση στα δημοσιεύματα – ντοκουμέντα των εφημερίδων που κυκλοφόρησαν την επομένη.

Τα Νέα είχαν βγει με πρωτοσέλιδο τίτλο "Καπνός πάλι οι «άγνωστοι», κλιμάκωση της βίας με νέα δακρυγόνα, σκοτώθηκε 17χρονος έξω από το γήπεδο".

Στις μέσα σελίδες υπήρχε τίτλος στο ρεπορτάζ "Ο θάνατος περίμενε έξω από το γήπεδο, νεκρός από φωτοβολίδα 17χρονος που πήγαινε στο ντέρμπι υπό την προστασία της αστυνομίας".

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ που θυμίζει πολεμικό ανακοινωθέν:

"Σε κόλαση μεταβλήθηκε χθες το απόγευμα το γήπεδο της ΑΕΚ από καπνογόνα και δακρυγόνες βόμβες, ενώ ανήλικος φίλαθλος βρήκε τραγικό θάνατο από φωτοβολίδα, που καρφώθηκε στην κοιλιά του.

Τα χθεσινά επεισόδια μέσα και έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ο θάνατος του φιλάθλου – θύματος της τυφλής βίας που επικρατεί συχνά στα γήπεδα αποτελούν τις ίδιες εικόνες αλλά σε παραλλαγή όσων διαδραματίστηκαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως συνέβη τις δυο αυτές μέρες, έτσι και χθες το απόγευμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του,αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, καταστήματα καταστράφηκαν, φωτιές έζωσαν το γήπεδο της ΑΕΚ, αστυνομικοί τραυματίστηκαν και νεαροί συνελήφθησαν.

Όλα άρχισαν χθες, οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακούστο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας. Μεταξύ αγωνιστικού χώρου και της εξέδρας που οδηγεί στηνΘύρα 11, εξερράγη καπνογόνος βόμβα η οποία σκόρπισε τον πανικό κι έκανε παίκτες, διαιτητές, παράγοντες και φιλάθλους να αισθάνονται πολύ άσχημα από τα μάτια τους και τη δυσκολία να αναπνεύσουν.

Πριν από την έναρξη, όμως, του αγώνα το ντέρμπι είχε σφραγίσει ο τραγικός θάνατος του Γιώργου Μιχ. Παναγιώτου, 17 χρόνων από τον Πειραιά. Ο νεαρός πήγαινε στο γήπεδο. Στις 2.27 το μεσημέρι, στη διασταύρωση των δρόμων Σεβαστείας και Μενεμένης, ο νεαρός δέχθηκε στην κοιλιά, από κοντινή απόσταση, φωτοβολίδα, που είχε εκτοξευθεί με ειδικό πιστόλι για ρίψη φωτοβολίδων.

Αιμόφυρτο το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα. Οι γιατροί το έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο, αλλά στις 4.30 μ.μ. ο Γιώργος Παναγιώτου πέθανε".

Σε άλλο σημείο διαβάζουμε: "Ένα ασφυξιογόνο που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο ήταν η αιτία για τα επεισόδια που μετέτρεψαν την περιοχή σε ακτίνα 3 χλμ. γύρω από το γήπεδο σε πεδίο μάχης".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ "παρ΄ όλο το σοκ που υπέστη από το θάνατο του παιδιού της, η μητέρα του πήρε την απόφαση να κάνει δωρεά μελών του σώματος του 17χρονου".
sportdog.gr



Facebook
Twitter

..