| ]

ad2

Την απόφασή του ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου. Ο...
Αντ. Σαμαράς, αναφερόμενος στα “εκλογικά” σενάρια, που διακινούν o ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα “ύποπτα” εξωθεσμικά κέντρα, ξεκαθάρισε τη θέση του: θα κάνουμε τα μέγιστα ώστε οι εκλογές να γίνουν το 2016, τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός βλέποντας πως  κάποιοι θέλουν να “επιβάλλουν” το κλίμα της εκλογολογίας, αποφάσισε να βγει μπροστά και να κλείσει οριστικά τις “πόρτες” των εκλογών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως είναι αποκλειστικά στο χέρι του οι εκλογές. Κι αυτό γιατί άπαντες γνωρίζουν πως ο κυβερνητικός εταίρος τους, το ΠΑΣΟΚ, είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως ο βίος της κυβέρνησης μπορεί ανά πάσα στιγμή να τερματιστεί, από κάποιο “ατύχημα” που θα προέλθει από το ΠΑΣΟΚ, ή από “ηρωική έξοδο” που ενδεχομένως θα επιχειρήσει, μετά από τις ευρωεκλογές, η… ανερμάτιστη ηγεσία της Χ. Τρικούπη. Γι΄ αυτό ο πρωθυπουργός δεν παραλείπει να τονίζει, σε κάθε ευκαιρία, πως ο ίδιος πιστεύει, ελπίζει και θα κάνει τα πάντα για να γίνουν εκλογές το 2016.

Εκλογές το 2016
«Εμείς οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Δεν θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, θα κερδίσουμε, έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, αγαπούν τη χώρα τους, αγαπούν τα παιδιά τους», τόνισε, την Τετάρτη το μεσημέρι από το Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Πρόσθεσε δε ότι «τους Έλληνες πολίτες, τους ενδιαφέρει να παραμείνουν μέρος της Ευρώπης. Τα δύσκολα είναι παρελθόν, είμαστε κοντά στην ανάκαμψη. Η αντιπολίτευση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση, δεν προσφέρει λύση, ακροβατεί μεταξύ συγκαλυμμένου εξτρεμισμού και λαϊκισμού. Επενδύουν στον φόβο, δεν δίνουν ελπίδα στους Έλληνες πολίτες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και των βουλευτών δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Πιστεύω ότι θα κάνουμε τα μέγιστα ώστε οι εκλογές να γίνουν το 2016. Θα μου πείτε ότι θα πρέπει να εκλέξετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (2015). Πιστεύω ότι ο λαός θα συμφωνήσει σε μία υπερκομματική υποψηφιότητα. Στην Ελλάδα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε όπως όλες οι σοβαρές χώρες και να γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια».
http://www.kentrinews.gr/?p=15508#sthash.5OKl8vLH.dpuf



Facebook
Twitter

..