| ]

ad2

Από το 2015 θα συνυπολογίζονται στα φορολογητέα εισοδήματα οι παροχές σε είδος που ξεπερνούν τα 300 ευρώ.
Στις παροχές σε είδος συμπεριλαμβάνονται η παροχή αυτοκινήτου, παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, το δικαίωμα προαίρεσης απόκτησης μετοχών, η παραχώρηση κατοικίας, κ.α..
Αν και κανονικά η φορολόγηση των παροχών σε είδος έπρεπε να ισχύει από το 2014 το υπουργείο Οικονομικών μετέθεσε την ισχύ της διάταξης για την παρακράτηση του φόρου μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, προκειμένου να αποκρυσταλλώσει τον τρόπο με τον οποίο θα προστίθενται -ανά περίπτωση -στο φορολογητέο εισόδημα οι παροχές σε είδος και ειδικά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η παρακράτηση φόρου στις παροχές σε είδος.

Σύμφωνα με το Ν. 4172/2013, οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος. Σύμφωνα επίσης με το Ν. 4172/2013, οι παροχές σε είδος υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου όπως ακριβώς και το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.
kerdos.gr



Facebook
Twitter

..