| ]

ad2

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη βόρεια Ευρώπη τις προηγούμενες ημέρες, έφτασε και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και...
καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, χιονοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενισχυμένους νοτιάδες στις θάλασσες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Νεφώσεις με βροχές και από τις μεσημεριανές ώρες καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και αργότερα τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα το Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου.
Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα επηρεάζουν μόνο τις νοτιοανατολικές περιοχές.
Βελτίωση του καιρού την Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου
Για την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, αλλά με βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια.
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο έως μέτριοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Facebook
Twitter

..