| ]

ad2

Στις 14 Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των 48 εργαζομένων στον ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων), οι οποίες είναι διάρκειας ενός έτους και σύμφωνα με...
πληροφορίες από το Υπουργείο Εσωτερικών, μόνο οι 40 από αυτές θα μπορέσουν να ανανεωθούν...

Αντιθέτως, όπως δήλωσε στην aftodioikisi.gr ο Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Νίκος Κόκκινος, μετά και την έναρξη της λειτουργίας του Κόμβου Αλληλοβοήθειας στο Παλαιό Φρουραρχείο, τουλάχιστον 61 άτομα απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Ανάμεσα στο προσωπικό του ΚΥΑΔΑ βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, γιατροί, σιτιστές, αποθηκάριοι κ.α, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν πάνω από 15.000 ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, αριθμός που αυξήθηκε κατά 30% μόνο το τελευταίο εξάμηνο.

Μόνο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, που υπάγεται στον ΚΥΑΔΑ, όπως δήλωσε ο κ. Κόκκινος στην aftodioikisi.gr, το προηγούμενο εξάμηνο κληρώθηκαν 200 οικογένειες από τις 774 που έκαναν αίτηση, ενώ το τελευταίο εξάμηνο έκαναν αίτηση 1013 οικογένειες, εκ των οποίων κληρώθηκαν οι237.

«Με όλες αυτές τις κοινωνικές δομές αυτές που έχει αυτή τη στιγμή ο Δήμος Αθηναίων, εάν μειωθεί περαιτέρω το προσωπικό, τα πάντα θα καταρρεύσουν», τόνισε ο κ. Κόκκινος στην aftodioikisi.gr. «Η κρίση γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, δεν βλέπουμε κανένα φως. Δυστυχώς, είμαστε ακόμα στην κατηφόρα.», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ.



Facebook
Twitter

..