| ]

ad2

Οι ΔΟΥ περιμένουν ακόμα 69.466 φορολογούμενους να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά προκειμένου να εκκαθαριστούν οι φορολογικές τους δηλώσεις και την ίδια στιγμή οι ελεγκτές δίνουν μάχη με το χρόνο για να...
προλάβουν την παραγραφή, αφού στο τέλος τους έτους χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις θα έχουν πάψει να υφίστανται.
Γι αυτό το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για ταχύτερους και περισσότερους φορολογικούς ελέγχους κυρίως στις «ύποπτες» υποθέσεις.
Για τον έλεγχο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, θέτει σε πλήρη εφαρμογή και δρομολογεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην οδηγηθούν σε παραγραφή υποθέσεις για τις οποίες είτε έχουν εντοπιστεί επιβαρυντικά στοιχεία, είτε εντάσσονται στα δείγματα των αναλύσεων κινδύνου, είτε φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα είσπραξης των ποσών που θα βεβαιωθούν.
Ο υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι «σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες της επικράτειας έχουν ήδη ανατεθεί και διενεργούνται έλεγχοι σε σημαντικό αριθμό παραγραφόμενων υποθέσεων και οι έλεγχοι αυτοί θα ολοκληρωθούν υποχρεωτικά».
Σημειώνεται ότι η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων, τελών ή εισφορών που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2012, παρατάθηκε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Facebook
Twitter

..