| ]

ad2

Την αντίδραση πολλών οπαδών της μέταλ μουσικής προκάλεσε η εμφάνιση του Γιωργου Γερμενη την περασμένη εβδομάδα στη ΓΑΔΑ όταν συλλαμβάνονταν και παραδίδονταν με τη σειρά αρκετά μέλη και βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος. Αιτία ήταν το μπλουζάκι που φορούσε ο πάλαι ποτέ μουσικό της μέταλ, με το ψευδώνυμο «Καιάδας», και είχε το λογότυπο μιας από τις πιο ιστορικές μπάντες του σκληρού ήχου. Η αλήθεια είναι πως...
σε αρκετές περιπτώσεις συγκροτήματα που παίζουν ακραίο μέταλ έχουν κατηγορηθεί πως εκφράζουν ρατσιστικές ή φασιστικές απόψεις, ωστόσο η κατάσταση δεν είναι πάντα η ίδια.

Το εν λόγο συγκρότημα που κοσμεί την μπλούζα του «Καιάδα» με το εξίσου «τρομακτικό» όνομα Death (τουτέστιν Θάνατος) υπήρξε ένα από τα πιο επιδραστικά στις ακραίες εκδοχές του μέταλ με τον ηγέτη και τραγουδιστή του Τσακ Σούλντινερ να καταπιάνεται αρκετές φορές με κοινωνικά ζητήματα και να δηλώνει ανοιχτά αντιρατσιστής και αντιφασίστας.

Ο ίδιος ήταν εβραϊκής καταγωγής και διέγραψε μια ξεχωριστή πορεία στην ακραία μουσικά η οποία τελείωσε άδοξα το 2001 όταν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Ο δικηγόρος, διαχειριστής του λογότυπου της μπάντας και πρώην μάνατζερ των Death,Ερικ Γκρέιφ, τοποθετήθηκε σχετικά με την εμπλοκή της μπάντας στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μέσω ενός t-shirt.

Ο πρώην μάνατζερ της μπάντας που χειρίζεται την πνευματική ιδιοκτησία του Τσακ Σούλντινερ, τονίζει ότι ο ίδιος ο Τσακ θα ένιωθε αποτροπιασμένος αν έβλεπε κάτι τέτοιο, αφού δεν ήθελε να έχει την παραμικρή σχέση με την «φιλοσοφία» των ναζί.

«Συνηθίζω να μένω μακριά από τα πολιτικά ζητήματα σε αυτή την σελίδα. Όμως δέχτηκα αρκετά emails την περασμένη εβδομάδα σχετικά με μια φωτογραφία του Der Spiegel όπου ένας Έλληνας βουλευτής της Νεο-Ναζιστικής Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Γερμενής φορούσε ένα t-shirt των Death. Προφανώς δεν μπορώ να ελέγξω τι να φοράει ο καθένας και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το παρελθόν του κάθε ένα που του αρέσουν οι Death. Η μουσική υποτίθεται ότι είναι υπεράνω όλων των υπολοίπων ζητημάτων (δεν μπορώ να μποϊκοτάρω τον Wagner επειδή άρεσε η μουσική του στον Hitler).

Αλλά από την άλλη μεριά, μπορώ πολύ σοβαρά να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν συμμεριζόμαστε την πολιτική και τα πιστεύω αυτού του ανθρώπου. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την Χρυσή Αυγή, εκτός ότι η ιστοσελίδα τους έχει μία τρομερή αντισημιτική βρωμιά σε αυτήν και ότι τα μέλη της έχουν κάνει και πει πολλά ρατσιστικά σκ@τά στην Ελληνική βουλή. Αυτά αρκούν για εμένα. Ο Τσακ θα είχε αηδιάσει, όπως έκανε και με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είχε ακόμα και μακρινή σχέση με τους Ναζί.  Αυτά τα λίγα έχω να πω. ERIC GREIF».



Facebook
Twitter

..