| ]

ad2

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι ένας από τους συλληφθέντες για τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Πρόκειται για έναν από τα τρία «περιφερειακά» στελέχη του κόμματος που απολογήθηκε σήμερα και είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες της ένταξης σε...
εγκληματική οργάνωση.
Ο ίδιος, στην απολογία του, υποστήριξε πως ενεπλάκη στην υπόθεση μόνο εξαιτίας ενός τηλεφωνήματος, το οποίο και σύμφωνα με τον ίδιο δεν αποδεικνύει πως είχε σχέσεις με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Σε λίγη ώρα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να οδηγηθούν από τη ΓΑΔΑ  ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς Σ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος και Γιάννης Λαγός, οι οποίοι κατηγορούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση, αδίκημα που έχει αποδοθεί και στους υπόλοιπους συλληφθέντες για την υπόθεση.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κάνουν λόγο στις απολογίες τους, για «πολιτικές διώξεις».
Την ίδια ώρα, βαριά κατηγορητήρια για την ηγετική ομάδα δράσης της Χρυσής Αυγής έχει συντάξει ο ανακριτής της υπόθεσης Σπύρος Γεωργουλέας.  Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζεται ως ο απόλυτος ηγέτης της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τόσο του πολιτικού της όσο και του στρατιωτικού της μέρους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αρχηγός συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης, αφού όλες οι επιθέσεις, οι βιαιοπραγίες και οι απόπειρες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης ήταν προγραμματισμένες.
Ως στοιχείο που «δένει» το κατηγορητήριο του Μιχαλολιάκου αναφέρεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αφού από τις αποκαλυπτικές συνομιλίες προκύπτει ότι ενημερώθηκε μετά την επίθεση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Γίνεται αναφορά στην «τριαδική επικοινωνία» η οποία αποδεικνύει και την ιεραρχία: ο Γιώργος Ρουπακιάς που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 34χρονο ράπερ επικοινώνησε με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, αυτός με τη σειρά του τηλεφώνησε στον Γιάννη Λαγό και εν συνεχεία ο βουλευτής μίλησε στον Ν. Μιχαλολιάκο.
Χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο κατά του Ν. Μιχαλολιάκου αναφέρεται: «Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται».
Η οργάνωση εμφανίζεται ως στρατιωτική, με δομή και σιδηρά ιεραρχία, αφού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κατηγορητήριο, για όποιον δεν την ακολουθεί υπάρχουν συνέπειες και για τη σωματική του ακεραιότητα.
Γίνεται αναφορά, επίσης, στους τίτλους των επικεφαλής των επιμέρους ομάδων που είναι «φαλαγγίτης», «πυρηνάρχης», «ομαδάρχης» και φυσικά ο «αρχηγός». Στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος και για την εκπαίδευση των ανηλίκων παιδιών αλλά και στις επιχειρησιακές ομάδες που προσέρχονται συντεταγμένες όπως ο στρατός.
Για τον Ηλία Κασιδιάρη το κατηγορητήριο αναφέρει ότι είχε τον ρόλο της εκπαίδευσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όπως αποκαλύπτεται γινόταν και με αληθινά πυρά.
newpost.gr



Facebook
Twitter

..