| ]

ad2

Μολις εγινε γνωστη η πρόταση του Εισαγγελέα για τις ποινές!
Μεταξύ αυτων προτεινει....
Αυριο θα ανκοινωθουν όλες οι ποινες

Ο εισαγγελέας πρότεινε τις ποινές




Την απόρριψη των αιτημάτων για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, του προτέρου έντιμου βίου, για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους 12 συγκατηγορούμενούς του, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα τέλεση του αδικήματος του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, εισηγήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η τακτική εισαγγελέας της δίκης, Γεωργία Αδειλίνη.

«Το λευκό ποινικό τους μητρώο δεν αρκεί για να τους αναγνωρισθεί ο πρότερος έντιμος βίος», σημείωσε η εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για «κατ' επίφαση έντιμο βίο».

Αντιθέτως, η ίδια πρότεινε να αναγνωρισθεί ο πρότερος έντιμος βιος, στις περιπτώσεις των τεσσάρων, που δεν επιβαρύνονται με την κατ΄επάγγελμα τέλεση του αδικήματος, δηλαδή τον Παναγιώτη Σταμάτη, την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, τον Φώτη Αρβανίτη και τον Νίκο Καρατζά.

Όσον αφορά τον Νίκο Ζήγρα, η κυρία Αδειλίνη εισηγήθηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας: «Αν δεν έδινε τη συγκατάθεση του, να ανοίξουν οι λογαριασμοί, αμφιβάλλω αν θα ήμασταν εδώ που είμαστε».

Ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης 20 ετών για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, 12 ετών για την Βίκυ Σταμάτη, 16 ετών για τον Γιάννη Σμπώκο, έξι ετών για τον Νίκο Ζήγρα, 13 ετών για τον Γ. Σαχμπατζίδη, 6 ετών για την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, 13 ετών για την λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, 10 ετών για την δικηγόρο Ταλίτα Τσεκούρα και έξι ετών για τον Παναγιώτη Σταμάτη.

Ένοχος

Το πρωί, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο και τον καταδίκασε για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εγκληματική δραστηριότητα και κατ´ εξακολούθηση παθητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου» για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκφωνήθηκε σε μία κατάμεστη δικαστική αίθουσα, με το πιο πυκνό ακροατήριο που παρακολούθησε ποτέ κατά την πεντάμηνη διαδικασία. Όσον αφορά στους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, το δικαστήριο έκρινε αθώους τον δικηγόρο Σπυρίδων Χατζηνικολάου και τον φερόμενο ως εκπρόσωπο της Torcaso Παντελή Ζαχαριάδη, ενώ καταδίκασε τους υπόλοιπους 16.



Facebook
Twitter

..