| ]

ad2

Αποτελούν κατά πλειοψηφία ορκισμένοι εχθροί της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ. Για τους θαυμαστές τους είναι οι «Μεσσίες», αλλά για τους αντιπάλους τους είναι ακραίοι δολοφόνοι και εγκληματίες. Είναι οι 10 πιο επικίνδυνοι τρομοκράτες όπως τους κατατάσσει το CNN...
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΔΩ
«Μερικοί είναι ιδεολόγοι ή κάνουν τον σχεδιασμό, αλλά είναι επιχειρησιακοί ηγέτες και κάποιοι είναι και δύο. Σκέφτονται και πράττουν σε ένα τοπικό και άλλες φορές παγκόσμιο δίκτυο. Μερικοί από τους παρακάτω έχουν εμφανιστεί σε πολλές λίστες και έχουν ζήσει αρκετά ώστε να αξίζουν μια επανεμφάνιση σε τέτοιες λίστες. Κάποιοι από αυτούς όμως, κάνουν τώρα την εμφάνιση τους», αναφέρει το CNN στο δημοσίευμα τους.

Αϊμάν αλ Ζαουάχρι

Παρά τις συνεχείς επιθέσεις στα «κεντρικά» τις Αλ Κάιντα στις ορεινές περιοχές του Πακιστάν και του Αφγανιστάν, ο διάδοχος του Οσάμα Μπιν Λάντεν παραμένει ενεργός και προσπαθεί να αξιοποιήσει όλους όσους δηλώνουν συνεργάτες της Αλ Κάιντα. Το CNN τον θεωρεί επικίνδυνο, καθώς ξέροντας ότι μια νέα επίθεση τύπου Δίδυμων Πύργων θα αποτύχει, προτιμά συνεχείς επιθέσεις σε «χαλαρούς» στόχους και απαγωγές. Μολονότι δεν εμπνέει όπως ο Μπιν Λάντεν, ο Ζαουάχρι έχει καταφέρει να επεκτείνει πολύ το δίκτυο της Αλ Καίντα. Είναι επικηρυγμένος για πάνω από 25 εκατ. δολάρια.

Νασίρ Αλ Γουάσι

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 36 ετών, ο Γουάσι έχει καταφέρει να κάνει γνωστό το όνομα του στους κόλπους της τρομοκρατίας, καθώς ήταν ο εξ απορρήτων του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Γουάσι, επέστρεψε στο Αφγανιστάν όπου φυλακίστηκε, ωστόσο το 2006 κατάφερε να δραπετεύσει και από την Υεμένη κατάφερε να σπείρει τον τρόμο με συνεχείς επιθέσεις και να δημιουργήσει την οργάνωση AQAP, η οποία σύμφωνα με το CNN είναι η πιο επικίνδυνη απομίμηση της Αλ Κάιντα.Η συνεργασία του με τον Ζαουάχρι είναι στενή και επιδίωξη του είναι να διώξει όλους τους Δυτικούς από τις ισλαμικές χώρες.

Ιμπραήμ αλ Ασίρι

Ο επικεφαλής του «τμήματος εκρηκτικών» του AQAP, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο το CNN αναφέρει πως «το άκουσμα του ονόματος του προκαλεί άγχος στις Δυτικές μυστικές υπηρεσίες». Ο αδίστακτος αυτός τρομοκράτης, δεν δίστασε να τοποθετήσει μια βόμβα στον αδελφό του, προκειμένου να σκοτώσει τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αποτυγχάνοντας ωστόσο. Το εκρηκτικό που θεωρείται σήμα κατατεθέν του, είναι το PETN, μια λευκή άοσμη σκόνη η οποία δεν μπορεί να ανιχνευθεί από τις ακτίνες Χ.

Αχμετ Αμπντι Γκοντάν

Είναι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης της Σομαλίας Αλ Σαμπάμπ από το 2008 και από τότε προσπαθεί να φέρει τον ισλαμικό νόμο στη χώρα με αποτέλεσμα να τον ακολουθήσουν ακόμη και Δυτικοί, σύμφωνα με το CNN. Η επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Ναιρόμπι, ήταν άγρια, αλλά όχι και η πιο βίαιη της οργάνωσης, καθώς το 2010 η Αλ Σαμπάμπ έκανε επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα με αποτέλεσμα 70 νεκρούς. Θεωρείται σύμμαχος με την Αλ Κάιντα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ τον έχει επικηρύξει για 7 εκατ. δολάρια.

Μοκτάρ Μπειμοκτάρ

Ο Αλγερινός αυτός τρομοκράτης, ξεχωρίζει από την ικανότητα του να επιβιώνει. Το 2012 αναφέρει το CNN έγινε γνωστός όταν δημιούργησε την οργάνωση «Αυτοί που Υπογράφουν με Αίμα», λέγοντας θα είναι η ασπίδα κατά των εσωτερικών εχθρών. Λίγες ημέρες αργότερα, επιτέθηκε στο εργοστάσιο αερίου της Amenas, με αποτέλεσμα πάνω από 40 ξένοι εργαζόμενοι να σκοτωθούν. Ο μονόφθαλμος τρομοκράτης, «ψήθηκε» στο Αφγανιστάν το 1991 όταν πολεμούσε κατά το Κομμουνιστικού καθεστώτος, ενώ συμμετείχε και στις μάχες του Ισλαμικού Μετώπου κατά της κυβέρνησης της Αλγερίας. Οι ΗΠΑ των έχουν επικηρύξει για 5 εκατ. δολάρια.

Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζουλάνι

Είναι ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα της Συρίας, οργάνωση η οποία έχει κηρύξει Τζιχάντ και αριθμεί περίπου 10.000 μαχητές. Ειδικότητα τους: Οι επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των στρατιωτών του καθεστώτος Ασαντ, με αποτέλεσμα πολλοί αντάρτες να τον ακολουθήσουν. Ο ίδιος έχει δηλώσει την υποταγή του στον Αλ Ζαουάχρι. Αποτελεί άνδρα- μυστήριο, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για τον ίδιο.

Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκνταντι

Είναι ο ηγέτης της «Ισλαμικής Πολιτείας του Ιράκ και της Συρίας» με το CNN να αναφέρει πως έχει οργανώσει δεκάδες επιθέσεις κατά της Ιρακινής κυβέρνησης, αποδράσεις από φυλακές και ληστείες τραπεζών. Είναι επικηρυγμένος για 10 εκατ. δολάρια.

Σιραχουντίν Χακάνι

Ο ηγέτης του «Δικτύου Χακάνι» το οποίο δραστηριοποιείται στο ανατολικό Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ο Χακάνι επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να εκδιώξει τους Αμερικανούς από την περιοχή, με αξιωματούχους των ΗΠΑ να τονίζουν πως το πιο επικίνδυνο είναι ότι έχει καλές σχέσεις με τις τοπικές φυλές, ενώ έχει και μια πολύ στενή σχέση με την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν. Είναι επικηρυγμένος για 5 εκατ. δολάρια.

Αμπουμπακά Σεκάου

Είναι ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χακάμ, μια ομάδα σαλαφιστών στη Βόρεια Νιγηρία, η οποία έχει αρχίσει να συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις μέχρι και το Μάλι. Ο Σεκάου το 2010, είχε προειδοποιήσει ότι η ομάδα του θα επιτίθεται σε Δυτικούς στόχους και εκκλησίες και το πραγματοποίησε με την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Αμπούχα, σκοτώνοντας 23 ανθρώπους, ανάμεσα τους αξιωματούχους του ΟΗΕ. Η Μπόκο Χακάμ μάλιστα, έχει απαγάγει και σκοτώσει αρκετούς Δυτικούς και δηλώνει «φίλη» της Αλ Κάιντα. ΟΙ ΗΠΑ δίνουν 7 εκατ. δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες για το που βρίσκεται.

Ντόκου Ουμάροφ

Ο μοναδικής λευκός τρομοκράτης της λίστας του CNN, είναι επικεφαλής του «Εμιράτου του Καυκάσου» μίας οργάνωσης Τσετσένων, οι οποίοι θέλει να φέρει την ισλαμοκρατία στη Νότια Ρωσία. Τον Ιανουάριο του 2011, η οργάνωση έκανε βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 36 ανθρώπους, ενώ μέσα στο 2010 σε επιθέσεις αυτοκτονίας στη Μόσχα, έχουν σκοτώσει 40 πολίτες. Οι ΗΠΑ δίνουν πάνω από 5 εκατ. δολάρια σε οποίον δώσει πληροφορίες για τον Ουμάροφ.Facebook
Twitter

..