| ]

ad2

Θα σας κάνουμε μια...μια αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο διατηρούνται τα κρέατα στα σουβλατζίδικα!!! Μετά από έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο βρήκαμε ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο διατηρούνται και τα ψάρια σε διάφορες ιχθυοκαλλιέργειες !!!Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά ...

ΞΕΡΕΤΕ λοιπόν τι βάζουν στον γύρο και γενικότερα στα κρέατα για να διατηρηθούν ;;; ΦΟΡΜΟΛΗ....
Ναι ναι καλά διαβάσατε ...Φορμόλη ...Πάμε λοιπόν να δούμε τι είναι η φορμόλη...
Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη(φορμόλη) είναι το πρώτο και απλούστερο μέλος της οικογένειας των αλδεϋδών, με χημικό τύπο CH2O και σύντομο συντακτικό τύπο HCHO ή H2CO.
Αποτελεί ακόμη το απλούστερο μέλος των «τυπικών» υδατανθράκων (δηλαδή των ανθρακούχων ενώσεων που έχουν την αναλογία ατόμων υδρογόνου - οξυγόνου 2:1, που έχει και το νερό, αλλά χωρίς να είναι πραγματικοί υδατάνθρακες, με τη βιοχημική σημασία) και είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη χημική ένωση με πολλές χρήσεις πιο γνωστές από τις οποίες είναι ως συντηρητικό, απολυμαντικό και αντισηπτικό με την εμπορική ονομασία «φορμόλη» ή «φορμαλίνη», η οποία είναι υδατικό διάλυμα φορμαλδεΰδης, στο οποίο, όμως, συνυπάρχει σε χημική ισορροπία με την εφυδατωμένη μορφή της, τη μεθανοδιόλη (HOCH2OH).

Στις συνηθισμένες συνθήκες (T = 25°C, P = 1 atm), η μεθανάλη είναι ένα άχρωμο αέριο και έχει μια χαρακτηριστική αποπνικτική και ερεθιστική οσμή. Είναι μια ένωση πρόδρομη πολλών άλλων χημικών ενώσεων.Το 2005 η ετήσια παγκόσμια παραγωγή της εκτιμήθηκε σε 23 εκατομμύρια τόννους. Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης της, τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011 το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program) περιέγραψε τη μεθανάλη ως ένα «...γνωστόανθρώπινο καρκινογόνο...» («...known to be a human carcinogen...» Με βάση λοιπόν τα παραπάνω τα οποία πήραμε από το ελληνικό wikipedia η φορμόλη ευθύνεται για τις ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ!!!

Η μεθανάλη είναι μία ιδιαίτερα εύφλεκτη ουσία, άχρωμη και με πολύ δυνατή οσμή που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στην κατασκευή πλαστικών και ξύλινων προϊόντων. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για τη συντήρηση νεκρών, αλλά μπορεί να εντοπιστεί και σε προϊόντα ειδικά για ίσιωμα μαλλιών.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΡΩΜΕ...Η ΦΟΡΜΟΛΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΚ ΜΑΛΛΙΩΝ!!!



Facebook
Twitter

..