| ]

ad2

Την άποψη ότι η ΝΔ «κλείνει το μάτι» στην Ακροδεξιά, αλλά και ότι την ίδια ώρα δεν αποτελεί «ταμπού» για εκείνον μια ενδεχόμενη συνεργασία με ένα «κομμάτι πατριωτών» της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την...
Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τις ευθύνες του Ανδρέα Παπανδρέου για τη σημερινή εικόνα της χώρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος υποστήριξε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είναι ένας ακροδεξιός που χρησιμεύει για το άνοιγμα του συγκεκριμένου κόμματος προς τα Δεξιά.

«Προφανώς τον Βορίδη τον πήρανε για ένα συγκεκριμένο άνοιγμα, που ήταν προς τα δεξιά και όχι προς το κέντρο ή την αριστερά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που, είτε συμπαθητικός είτε αντιπαθητικός, το πρώτο του «αριστερό» άνοιγμα το έκανε στα 40 του όταν πήγε από το Ελληνικό Μέτωπο που ήταν άκρα άκρα δεξιά στον ΛΑΟΣ που ήταν απλώς ακροδεξιά. Είναι σταμπαρισμένος ο Βορίδης και οι τελευταίες δηλώσεις του για τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ένα κλείσιμο του ματιού προς τη δεξιά» τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο ίδιος πήρε θέση υπέρ του Ανδρέα Παπανδρέου και των πολιτικών του. «Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλη η Αριστερά είναι να απαντήσει σε αυτή τη δαιμονοποίηση του Ανδρέα Παπανδρέου με αντίστοιχη αγιογραφία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει κάνει και μεγάλα λάθη… Εκανε λάθη, αλλά δεν κατέστρεψε την Ελλάδα ή κατεδάφισε την υπέροχη προηγούμενη Ελλάδα. Αντίθετα, έβαλε στην ατζέντα πράγματα που δεν υπήρχαν, όπως το κοινωνικό κράτος. Πράγματα που δεν είναι δημοφιλή ούτε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος επέμεινε στη διατυπωμένη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ κλείνει το μάτι στην Ακροδεξιά.

«Κλείνει το μάτι εδώ και πάρα πολύ καιρό στην Ακροδεξιά. Είτε με τις δηλώσεις Βορίδη ή Πολύδωρα ή όποιες άλλες, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ποια είναι η θέση αυτών των παιδιών στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο ίδιος διαχώρισε τη θέση του μιλώντας για ευρύτερες συνεργασίες. «Εάν δεν βρεθούν δυνάμεις να συνεργαστούν, είτε λέγονται ΔΗΜΑΡ – αυτή που θα υπάρχει τότε – είτε από την Αριστερά είτε από την πατριωτική Δεξιά, για μένα δεν θα ήταν το ταμπού των ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της ΝΔ. Για πολλούς συντρόφους μου, τους περισσότερους, θα ήταν.

Και μπορείς να μου βγάλεις ανάθεμα. Αλλά δεν θα ήταν ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ» τόνισε.



Facebook
Twitter

..