| ]

ad2

Στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων, το Σ.Δ.Ο.Ε. συνέχισε κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2013 τους ελέγχους, με τα ακόλουθα αποτελέσματα: Στην περιοχή του....
Λεκανοπεδίου, αρμοδιότητα Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, 11 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 88.240.000 ευρώ.
Πρόκειται για επιχειρήσεις κατασκευής και συντήρησης διαφημιστικών πινακίδων, κλωστοϋφαντουργία, τεχνική εταιρεία, εμπόριο χημικών. Ένας συνταξιούχος που εξέδωσε 365 εικονικά στοιχεία ύψους 4.081.000 ευρώ και μια Ομοσπονδία ατομικού αθλήματος που εξέδωσε 15 πλαστά στοιχεία και δύο εικονικά τιμολόγια ύψους 150.000 ευρώ.
Επίσης, 21 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 7.220.000 ευρώ, προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους, ώστε να αποφύγουν την καταβολή ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος. · Στους ελέγχους περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων από το Σ.Δ.Ο.Ε. προέκυψε ότι στην Αθήνα:
- Ιατρός –ΩΡΛ απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.472.000 ευρώ.
- Ιατρός – Καθηγητής απέκρυψε εισοδήματα ύψους 188.000 ευρώ.
- Σε έλεγχο προγραμμάτων Κονδυλίων Ερευνών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 129 δικαιούχα πρόσωπα απέκρυβαν αμοιβές 1.693.000 ευρώ.
- Στο Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης το ΣΔΟΕ αποκάλυψε μετά από εισαγγελική παραγγελία, ότι υπάλληλος υπεξαίρεσε από το 2006
-2011 από μη απόδοση παρακρατουμένων φόρων και μη απόδοση μερισμάτων το ποσό του 1.160.000 ευρώ.
- Στη Θεσσαλονίκη το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, προέβη σε έλεγχο πρώην Αστυνομικού που διατηρούσε ιστοσελίδα στοιχημάτων από το διαδίκτυο με έδρα την Αυστρία.
Διαπιστώθηκε ότι είχε προσαύξηση περιουσίας κατά 1.190.000 ευρώ.
Ο ελεγχόμενος προσήλθε και υπέβαλε συμπληρωματική φορολογική δήλωση.
- Το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε τους ελέγχους στους 48 αγρότες με τις σημαντικότερες υποθέσεις έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, το ύψος των οποίων ανήλθε στο ποσό των 222.515.063 ευρώ.
 - Το Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Πελοποννήσου συνεχίζει τις έρευνες για τη μεταβίβαση ακινήτων από Υπεράκτιες Εταιρείες, σε φυσικά πρόσωπα. Διαπιστώθηκε ότι αγοραστές – φυσικά πρόσωπα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν δηλώσει την μεταβίβαση- αγορά του ακινήτου και καλούνται σε υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Οι έλεγχοι γίνονται σε 187 Υπεράκτιες εταιρείες εγγεγραμμένες στην πρώην ΔΟΥ Κρανιδίου. Επίσης, διεξάγονται έρευνες σε 27 Υπεράκτιες. Εταιρείες αρμοδιότητας ΔΟΥ Κύμης. Το Σ.Δ.Ο.Ε Δυτικής Ελλάδας κατέσχεσε 19,5 τόνους χαλκού σε σκραπ, σε 2 επιχειρήσεις χωρίς να υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά αγοράς. Ερευνάται αν η προέλευση του χαλκού είναι προϊόν κλοπής από εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και εργοστασίων.
- Το ΣΔΟΕ Π.Δ Ανατολικής Μακεδονίας
– Θράκης με τη συνεργασία του Τελωνείου Κήπων κατέσχεσε ποσότητα 5 κιλών χρυσού περίπου αξία 111.000 ευρώ και συνελήφθη για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένας Έλληνας υπήκοος, ο οποίος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.
 Ο χρυσός από τη συσκευασία του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν προϊόν τήξης κοσμημάτων στην Ελλάδα.
Τέλος, ποσότητα 68 κιλών κάνναβης κατασχέθηκε από υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, σε εταιρεία αποθήκευσης και μεταφοράς εμπορευμάτων (LOGISTICS) στον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ.
Η ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκε τις νυχτερινές ώρες της 09/03/2013 και ήταν κρυμμένη σε ψυγείο οικιακής χρήσεως, το οποίο είχε μεταφερθεί στον χώρο με προορισμό την Ιταλία. Από την έρευνα προέκυψε ότι το ψυγείο είχε αγορασθεί προ ολίγων ημερών από την περιοχή της Κορίνθου από δύο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας οι οποίοι και αναζητούνται.



Facebook
Twitter

..