| ]

ad2

http://perierga.gr

Σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο ούτε ως θέαμα αλλά ούτε και σαν γεγονός, το να βλέπει, δηλαδή, κάποιος έναν πιγκουίνο με πουλόβερ! Κι όμως, αυτός είναι ένας τρόπος για να σωθεί η ζωή του, ειδικά μόλις έχει διασωθεί από μολυσμένες με πετρέλαιο θάλασσες Όταν μια πετρελαιοκηλίδα μολύνει τον πιγκουίνο, το πουλόβερ μπορεί ...
να τον κρατήσει ζεστό, αφού το πετρέλαιο έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τα φυσικά έλαια του σώματός του τα οποία είναι «υπεύθυνα» για τη διατήρηση της ενδεδειγμένης θερμοκρασίας. Η Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής στη Νέα Ζηλανδία (Wildlife Rescue Team) εφαρμόζει τη… μόδα των πουλόβερ σε παρόμοιες περιπτώσεις, εμποδίζοντας τους πιγκουίνους να δηλητηριαστούν από το πετρέλαιο που απορροφά το δέρμα τους.Τα πουλόβερ αφαιρούνται μόλις τα ζώα ανακτήσουν τη θερμοκρασία τους και μπορούν πλέον να πλυθούν και να καθαριστούν από εξειδικευμένο προσωπικό.»
Όσο υπάρχουν πετρελαιοκηλίδες που μολύνουν τους ωκεανούς, τα πουλόβερ θα συνεχίζουν να σώζουν ζωές. Και μάλιστα πολλές», αναφέρει ο υπεύθυνος του Κέντρου.

perierga.gr



Facebook
Twitter

..