| ]

ad2

Ο δήμος του Μιλάνου αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ειδικό «μητρώο προσώπων που συμβιώνουν» (Registro delle coppie di fatto). Στο συγκεκριμένο μητρώο θα μπορούν να εγγραφούν όλα τα ζευγάρια που συζούν -και τα οποία δεν είναι παντρεμένα-, ανεξάρτητα από την ...
σεξουαλική τους ταυτότητα.

Το μέτρο παρέχει στους κατοίκους της ιταλικής συμπρωτεύουσας δικαιώματα σε ό,τι αφορά την δυνατότητα ενοικίασης διαμερισμάτων ιδιοκτησίας του δήμου (σε περίπτωση που πρόκειται για άτομα με χαμηλά εισοδήματα), την εξασφάλιση κάρτας απεριορίστων διαδρομών με μειωμένη τιμή για τα λεωφορεία και το μετρό, το δικαίωμα εγγραφής παιδιών σε νηπιαγωγεία, πάντα βάσει των συνολικών απολαβών τους.

Δεν γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Υπέρ του μέτρου ψήφισε η κεντροαριστερή συμπολίτευση, δυο δημοτικοί σύμβουλοι της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς και ένας της συντηρητικής παράταξης Μέλλον και Ελευθερία του προέδρου της βουλής Τζανφράνκο Φίνι.

«Ζητούμε από όλους να σεβαστούν την απόφασή μας, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιαστικών καθολικών αρχών», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουλιάνο Πιζαπία.

Σύμφωνα με τον Πιζαπία «δεν πρόκειται για αναγνώριση του γάμου των ομοφυλόφιλων, θέμα για το οποίο απαιτείται να εκφραστεί, με ειδική ψηφοφορία, το κοινοβούλιο της Ρώμης».



Facebook
Twitter

..