| ]

ad2

Ένα τυρί για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη βάρους ενός τόνου είναι αυτό που φτιάχτηκε, φέτος, στα Ζωνιανά και θα παρουσιαστεί στην καθιερωμένη πλέον Γιορτή Βοσκού και Τυριού που διοργανώνει...
για 5η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, αύριο Κυριακή 29 Ιουλίου, στην πλατεία του χωριού στις 6 το απόγευμα και έχει έντονο χαρακτήρα αλληλεγγύης καθώς θα υπάρχει ειδικό ταμείο για όποιον θέλει να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου που προσφέρει τρόφιμα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Τα χρήματα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να αγοραστούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Φέτος η γιορτή για το ενός τόνου τυρί πλαισιώνεται και πάλι με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, για τον κόσμο που αναμένεται και φέτος να δώσει δυναμικά το παρών στα Ζωνιανά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

1. Παρουσίαση και κοπή κεφαλοτυριού βάρους ενός τόνου!

2. Γνωριμία με τις τοπικές γεύσεις και μαγειρική απο τις γυναίκες του χωριού και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

3. Μουσικά συγκροτήματα του Χάρη Νικηφόρου και του Μανόλη Σκουτέλη

4. Χορευτικά συγκροτήματα: Τ' Όρη, Μαυρόκωστα, Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι στην περυσινή γιορτή όπου παρουσιάστηκε ένα τυρί βάρους 1054 κιλών, με το οποίο διεκδικεί ο σύλλογος μια θέση στο βιβλίο Guinness, επισκέφτηκαν τα Ζωνιανά πάνω από 7.000 επισκέπτες.

Ο Όμιλος Αετογιάννη

Ο Όμιλος Αετογιάννη προσκλήθηκε, και φέτος, να συμμετάσχει με τη μουσική, το χορό, το ύφος και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί, στην Γιορτή Βοσκού και Τυριού των Ζωνιανών.

Η εμφάνιση του Ομίλου θα ξεκινήσει από την πλατεία που βρίσκεται στην κορφή του χωριού με μουσική και χορό, θα συνεχιστεί με καντάδα στον κεντρικό δρόμο όπου η παρέα θα δοκιμάζει τις τοπικές γεύσεις κρητικής μαγειρικής που ετοιμάζουν οι φιλότιμες γυναίκες του χωριού.

Παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε ένα ανθρώπινο κύμα παράδοσης, κεφιού και συμμετοχής θα καταλήξει στην κεντρική κάτω πλατεία για την παράσταση των χορευτικών που συμμετέχουν και στη συνέχεια την τελετή παρουσίασης του μεγαλύτερου τυριού του κόσμου βάρους περισσότερου του ενός τόνου.

Παράλληλα, στο στέκι του Αετογιάννη, θα προβάλλονται οι παλαιότερες εκδηλώσεις του Ομίλου με θέμα "ΖΩΝΙΑΝΑ: η άλλη όψη" και οι προηγούμενες γιορτές Βοσκού και Τυριού.

Η παρουσία και φέτος του Ομίλου Αετογιάννη στα Ζωνιανά εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο υποστήριξης της Παιδείας και του Πολιτισμού στην ιδιαίτερη τοπική κοινότητα καθώς και στην ενδυνάμωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρεθύμνου το οποίο προσφέρει τρόφιμα στους απόρους συνανθρώπους μας.

Η αφετηρία του κομβόι αυτοκινήτων του Ομίλου έχει οριστεί στο ύψος του ξενοδοχείου Candia Maris (Αμμουδάρα) στις 4μμ της Κυριακής.

Όσα μέλη και φίλοι του ομίλου μας δε θα έρθουν από την αφετηρία, μπορούν να βρουν τον Όμιλο στο στέκι.
cretalive.gr



Facebook
Twitter

..