| ]

ad2

Τα πτώματα περίπου 110 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και 30 παιδιών, παραμένουν στο ναυάγιο του ρωσικού ποταμόπλοιου, το οποίο...
βυθίστηκε χθες Κυριακή στον ποταμό Βόλγα, στο ύψος της ημιαυτόνομης δημοκρατίας του Ταταρστάν, κοντά στην πόλη Καζάν, περίπου 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τους διασώστες.

Δεκάδες δύτες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης τυχόν επιζώντων μετά τη βύθιση του "Bulgaria", του ποταμόπλοιου που σύμφωνα με επιζήσαντες βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στη διάρκεια καταιγίδας.

Το ποταμόπλοιο με τα δύο καταστρώματα είχε ναυπηγηθεί το 1955 στην τότε Τσεχοσλοβακία.

Ογδόντα άνθρωποι επέζησαν - οι περισσότεροι από αυτούς περισυνελέγησαν από διερχόμενο σκάφος έπειτα από μία ώρα και πλέον μέσα στο νερό - ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων Ιρίνα Αντριάνοβα.

"Σύμφωνα με τους δύτες, οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος ζωντανός είναι ελάχιστες," είπε η ίδια.

Περίπου 60 από τους επιβάτες ήταν παιδιά, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, και, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, περίπου 30 παιδιά είχαν συγκεντρωθεί σε μία αίθουσα κοντά στην πρύμη του σκάφους λίγα λεπτά πριν από τη βύθισή του.

Η Αντριάνοβα δήλωσε ότι θεωρείται πως στο σκάφος επέβαιναν 185 άνθρωποι, αλλά το τοπικό παράρτημα του υπουργείου στο Ταταρστάν ανακοίνωσε αργότερα ότι ο αριθμός των επιβατών ανέρχετο σε 199, μεταξύ των οποίων και 18 μη καταγεγραμμένοι, και ότι διασώθηκαν 79 άνθρωποι- 56 επιβάτες και 23 μέλη του πληρώματος.

Επικαλούμενος τις μαρτυρίες διασωθέντων, ο ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών του Βόλγα Ιγκόρ Πανσίν δήλωσε ότι το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε περίπου οκτώ λεπτά.

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος και να εντοπίσουν τους υπεύθυνους.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην παλαιότητα του σκάφους.

Οι κρουαζιέρες στο Βόλγα είναι δημοφιλείς τόσο για τους Ρώσους όσο και για ξένους.



Facebook
Twitter

..