| ]

ad2

>Μεγάλες μειώσεις στις χρεώσεις των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα από όλα τα δίκτυα αναμένονται άμεσα....
Μεγάλες μειώσεις στις χρεώσεις των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα από όλα τα δίκτυα (σταθερά και κινητά) αναμένεται να φέρουν τα νέα τέλη τερματισμού των κλήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που αποφάσισε την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Σήμερα, το τέλος τερματισμού ανέρχεται σε...4,95 λεπτά του ευρώ, ανά λεπτό κλήσης. Ωστόσο η ΕΕΤΤ αποφάσισε να μειωθεί πάνω από 80% μέσα στους επόμενους πέντε μήνες ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2013 να διαμορφωθεί στα 1,01 ευρωλεπτά.
Αναλυτικά, οι μειώσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΕΤΤ προβλέπουν το τέλος τερματισμού να πέσει από τα 4,95 λεπτά του ευρώ σήμερα, στα 3,60 λεπτά του ευρώ από την 1η Αυγούστου 2012, στα 2,30 λεπτά του ευρώ από την 1η Νοεμβρίου 2012 και στα 1,01 λεπτά του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικά οφέλη για τον τελικό καταναλωτή, καθότι αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση και στις λιανικές τιμές κλήσεων προς κινητά. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν συνολικά από τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας για το 2013.

Τυχόν αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου των 1,01 ευρωλεπτών/λεπτό θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των κοστολογικών στοιχείων, βάσει του τεχνικο-οικονομικού μοντέλου της ΕΕΤΤ, το οποίο θα ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2012



Facebook
Twitter

..